Tredje plass i Rallye Monte-Carlo

27. Jan. 2019

Det ble tredjeplass til Ole Christian Veiby og Jonas Andersson, i Rallye Monte-Carlo, deres første VM-løp i ny bil.

I klassen WRC2, kjørte gutta i dag inn til tredjeplass i det legendariske løpet Rallye Monte-Carlo. Etter 16 prøver på både asfalt, snø og is, var det en lettet og glad Ole Christian Veiby som i dag kjørte over målrampa i Monaco.

“Et tøft Rallye Monte-Carlo er over. Kort oppsummert så må jeg si at med 5 punkteringer så er jeg veldig fornøyd med å komme på pallen og å få med meg bra med poeng i mesterskapet.”

Ole Christian og Jonas avsluttet debut-løpet i den nye bilen, en Volkswagen Polo GTI R5, med ett imponerende tempo på alle søndagens fartsetapper og var nest raskest på hele tre av dagens fartsetapper. Men med 5 punkteringer tidligere i løpet, er det ikke tvil om at det har vært en krevende helg, og mange vanskelige dekkvalg. 

“Det har vært krevende forhold med både is og snø, og det har vært viktig med bra is-noter, og dekkvalg har vært utrolig viktig. Vi har gjort mange riktige dekkvalg, men det er alltid vanskelig og si hva som er rett. Dagen i dag har vært veldig bra. Vi har kommet mer inn i bilen, og det var først i dag vi fikk kjørt bilen på slicks. Jeg syns vi hadde ganske bra speed i dag og en veldig god følelse med bilen, og klarte å unngå punkteringer. Det er vi fornøyd med. Nå blir det spennende med Rally Sweden!”

Neste VM-løp er Rally Sweden, hvor Ole Christian skal kjøre i samme team som dobbelt-verdensmesteren i Rally Cross, Johan Kristoffersson. Men aller først skal det kjøres nok en NM-runde, denne gang Rally Hadeland – allerede lørdag 1 februar.